Boekrecensie: De jaarclub

09

Zoals beloofd zou ik nog een blogpost wijden aan het boek dat ik recent las. Ik heb zo mijn leesfases, en ondanks dat ik niet in een leesfase zat, heb ik dit boek toch gelezen (lees: tentamens waar ik voor moest lezen..). Doordat ik weer moest lezen ben ik onbewust toch weer in een lees-flow gekomen, en heb ik de afgelopen week 3 boeken gelezen. Kijk gauw verder voor de recensie van De Jaarclub!

Het vijftienjarig bestaan van de jaarclub Artemis mag niet ongemerkt voorbijgaan. En dus vertrekken Dominique en haar vriendinnen voor een lang weekend naar het winterse Wenen. Ook de partners mogen mee. Nadat ze overdag de sprookjesachtige stad hebben bezocht, is het ’s avonds een en al gezelligheid bij het haardvuur. De wijn vloeit rijkelijk en de jaarclubgenoten halen herinneringen op aan vroeger.

Er wordt ook stil gestaan bij het overlijden van jaarclubgenote Daniëlle, die in haar eerste studiejaar, volkomen onverwacht zelfmoord pleegde. Als een van de vriendinnen in aangeschoten toestand verkondigt dat Daniëlle opzettelijk van het dak is geduwd, blijkt al snel dat dat niet bij iedereen goed valt. Kennelijk is iemand in de groep bereid heel ver te gaan om de waarheid te beschermen…

010

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het boek is langdradig. Mocht je van langdradige verhalen houden, dan is dit zeker een aanrader. Overigens ook als je niet van langdradige verhalen houdt, want het boek an sich is heel goed in elkaar gezet. Het verhaal is spannend, en je vraagt je – hoe verder je bent – steeds af wie wat gedaan heeft. Aan het einde van het boek krijgt het verhaal een hele andere wending, waar je niet zo snel aan gedacht zou hebben.

Ik vind het oprecht een heel spannend boek, die zéker de moeite waard is om te lezen. Echt een boek waar je aan begint en niet stopt voor het uit is.

Beoordeling:

★★★★☆

2 gedachtes over “Boekrecensie: De jaarclub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s