Waar blijft die sneeuw toch?

kerstvakantie 2010-2011 017

Snow, where are u? Ik baal ervan dat we al jarenlang geen witte kerst meer hebben gehad. Kerst is kerst, en bij kerst hoort een dikke laag sneeuw. Ik ben momenteel 15, en de afgelopen 5 jaar hebben we geen witte kerst gehad. Ik kan me nog goed herinneren wat een witte kerst is, maar kinderen van 7 of 8, die helemaal dol zijn op kerst, weten niet eens wat een witte kerst is. Dat is toch zonde? En we kunnen er helemaal niks aan doen. Niks.

Ik heb altijd van sneeuw gehouden. Je hebt mensen waarbij hun hoofd op onweer komt te staan zodra de eerste sneeuwvlokken uit de lucht vallen, want: de wegen worden glad, je moet je auto schoonmaken, irritante sneeuwballen die uitgeweken zijn naar je raam en huis dat vol ligt door mensen die met hun besneeuwde laarzen de huiskamer in stampen. Ik kan dat begrijpen, ik snap het wel. Maar ik kan er niet zo goed tegen dat mensen daarover zeuren. Niks ertegen hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar hè, sneeuw is echt leuk! Ik vind het heerlijk om sneeuwballengevechten te houden met vrienden, om wandelingen te maken in een bos waar het gesneeuwd heeft en om mijn camera erbij te pakken zodra de straat niet meer te zien is.

Vorig jaar in begin januari kwam er een klein laagje sneeuw onze kant op. Niet met kerst, maar hey, het was sneeuw. Dit weet ik nog zo goed omdat ik die middag direct naar buiten ben gerend om mijn camera vol te gooien met 136 (welgeteld) foto’s met sneeuw. Heer-lijk. Ik hoop dit jaar weer met mijn camera naar buiten te kunnen gaan, en dat mijn schoenen weer wegzakken in de knisperende sneeuw en een muts die je oren warmhoudt tegen de dwarrelende sneeuwvlokken. Ik ben er dol op.

Als je het mij vraagt, is een winter geen winter zonder sneeuw. Als de winter er is, moet er sneeuw komen ook. Anders is er na kerst niks meer aan de winter, terwijl ik de winter nog wel zo leuk vindt! Als ik het weer mocht bepalen, had ik het lekker laten sneeuwen in Nederland. En dan zou ik iedereen die erover klaagt via deze manier vertellen waarom je de sneeuw niet moet haten, waarom je lol moet hebben in de sneeuw en waarom je blij moet zijn als er eindelijk is een keer wat sneeuw valt. Want de sneeuw is leuk, en daar blijf ik bij.

kerstvakantie 2010-2011 029 - kopie

3 gedachtes over “Waar blijft die sneeuw toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s