4X christmas nail art ideas

Header.jpg

Het is bijna kerst (maar écht bijna), en dat betekent dat alle glitterpanty’s en nette blousjes weer uit de kast gehaald mogen worden. Maar niet alleen de outfit mag op deze dagen flink on point zijn, ook de nagels worden weer in de meest originele stijlen gelakt. Vandaag heb ik er 4 voor jullie nagemaakt én deel ik ze in maximaal 3 stappen met jullie! En geloof me: sommige zijn lachwekkend slecht gelukt. Maar dat terzijde. Lees je mee?

Vooraf wil ik alvast zeggen dat ik per nagelstijl één of twee nagels heb gelakt. Aan het einde zie je dus alle stijlen op één hand (oké, op één na, want mijn rechterhand is gelakt met een aparte stijl die je als laatste ziet). Ik heb de foto’s op de volgorde gezet waarin in ze ook gelakt heb, dus na de eerste zijn de stijlen wel redelijk (ik zeg: redelijk) goed gelukt, haha. In elk geval hoop ik dat je er je inspiratie voor de kerstdagen uit kunt halen!

Header bewerkt.jpg

CANDY CANES 

We beginnen met de – naar mijn mening – makkelijkst ogende stijl. Niet dus. Verkijk je niet op deze, want zoals ik had gehoopt dat het was (kijk hier naar een voorbeeld) is het dus duidelijk niet geworden. Helaas! Anyhow, ik ga jullie in 3 simpele stappen uitleggen hoe je dit héél makkelijk kunt maken: en jij hopelijk wél goed!

Wat je nodig hebt bewerkt

Wat je nodig hebt is witte nagellak, rode nagellak en een base-/ of topcoat. Wat de rode nagellak betreft kun je kiezen voor een matte, maar ik koos voor een glanzende om het effect van een Candy Cane zo goed mogelijk na te maken. Als laatste heb je iets van dik plakband of washi tape nodig.

Collage

Stap 1: Lak je nagels wit. Voor alle stijlen die ik hieronder ga bespreken – op de laatste na – heb je als ondergrond wit nodig. Je kunt natuurlijk voor een andere kleur kiezen, maar wit leek mij het meest toepasselijk.

Stap 2: Knip in de plakband/washi tape kleine strookjes, en plak deze op je nagels. Let op: plak deze er pas op zodra je witte nagellak droog is! Hiermee ging ik de fout in, en dit maakt het heel lelijk. De lengte en breedte is helemaal aan jezelf, maar ik heb ze dun gedaan, want dat leek me mooier.

Stap 3: Lak je nagel óver de washi tape heen rood. Zorg bij de zijkanten dat je dit zo netjes mogelijk doet, om lelijke witte plekken te voorkomen. Vergeet natuurlijk niet de washi tape er weer af te halen zodra het opgedroogd is.

Tip: Je hebt enig geduld nodig voor deze stijl. Alle nagellak moet tussen de stappen door opdrogen om de volgende stap uit te kunnen voeren, dus ga ondertussen iets anders doen! Denk bijvoorbeeld aan research op Pinterest over hoe je de tafel met het kerstdiner leuk kunt aankleden!

Header

CHRISTMAS TREE

Het is na deze blogpost wel duidelijk wie er hier geen geduld heeft. Ook bij deze stijl heb je enig geduld nodig, en dat ontbreekt bij mij nog wel eens. Ook hier is het heel belangrijk dat de witte nagellak goed opgedroogd is, net als de groene die er zo overheen gaat. 

Wat je nodig hebt bewerkt

Wat je nodig hebt is witte en groene nagellak, glitter topcoat en normale base- of topcoat. De duostip pen is niet noodzakelijk, maar maakt het gebruik van de glitters wel makkelijker. Hij is al heel vaak gebruikt zoals je ziet, maar ik heb hem van Essence en ik meende dat hij nog steeds in het assortiment zit. De losse glitters heb ik nog van toen ik klein was, en kun je in het meest simpele nagellaksetje wel vinden. Wat ik er nog vergeten ben bij te leggen is Washi Tape, maar dit is ook noodzakelijk (of plakband).

Collage

Stap 1: Knip een stukje washi tape doormidden en plak beide stukken op je nagel, zodat het een kerstboom vormt.

Stap 2: Lak het binnenste deel groen. Je mag knoeien, want de washi tape gaat er uiteindelijk toch weer vanaf.

Tip: Zorg dat de washi tape goed op je nagel zit, want anders glipt de nagellak ónder de washi tape, en dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Stap 3: Doe er vervolgens een glitter topcoat overheen, en nadat alles goed opgedroogd is kun je de tape eraf halen. Voor een leuker effect kun je nog een glitter steentje boven op de kerstboom plaatsen, als soort van piek.

Mocht je nou een beter beeld willen zien van deze stijl, klik dan even hier om een volledige foto te zien van een wat beter gelukt resultaat.

Header

CHRISTMAS LIGHTS

Het is voor de creatievelingen onder ons, of voor degenen met ontzettend veel geduld. Het resultaat kán mooi zijn, maar je moet er wel wat voor over hebben. Let’s go!

Wat je nodig hebt

Wat je nodig hebt is witte en zwarte nagellak, een base- of topcoat, de duo stip pen en weer losse glitters.

Collage

Stap 1: Teken met de pen een lijn op je nagels. Dit moet een lichtsnoer voorstellen, dus het hoeft niet heel strak en netjes te zijn. Ik heb gewoon de pen in de zwarte nagellak gedoopt, en dit werkte prima. Je kan ook een striper gebruiken als je deze hebt.

Stap 2: Plak de glitters op je nagels. Er zit natuurlijk geen lijm bij of iets in die richting, dus ik het witte nagellak gebruikt als ‘lijm’.

Tip: Doe er nog wel topcoat overheen, zodat de glitters er niet bij het kleinste stootje af vallen.

beter.jpg

GLITTER OMBRE RED

Dit is oprecht de meest makkelijke stijl, en eigenlijk ook wel de leukste. 

Wat je nodig hebt

Wat je nodig hebt is rode nagellak, glitter topcoat en basecoat. Meer niet, lekker simpel!

Collage

Stap 1: Lak je nagels rood. Easy as fuck.

Stap 2: Doe de glitters erop. Je kunt je hele nagels beglitteren, maar ik koos voor een klein ombre-effect. Het uiterste deel van mijn nagels heb ik vol gedaan, en ik heb steeds minder glitters erop gelakt. Het vraagt wat concentratie, maar dan lukt het ook prima.

Dat waren weer 1000 woorden en 4 nagellak stijlen verder! Ik hoop dat jullie hier je inspiratie uit hebben kunnen halen, en voor vandaag wens ik jullie héle fijne en gezellige kerstdagen!

Welke stijl vinden jullie het leukst?

Liefs.

5 gedachtes over “4X christmas nail art ideas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s