Recept: Koopmans Kruidnoten

DSC_1104

Terwijl ik dit typ zit ik de pepernoten – die net uit de oven komen – op te eten. Het is donderdag, en dat betekent dat er weer een herfstartikel online komt. Omdat Sinterklaas steeds dichter bij komt en het eigenlijk wel bij de herfst hoort, heb ik vandaag een recept voor jullie! Ze zijn trouwens erg lekker, nu ik ze zo proef.

Laatst was ik het schap van de bakspullen bij aan het vullen, toen ik deze pepernotenmix ineens tegen kwam. Of eigenlijk kruidnotenmix, want pepernoten schijnt weer iets heel anders te zijn. Ik weet niet zeker of het een nieuw product is, maar volgens mij is het nog niet heel bekend. Het leek me wel leuk om een keer zelf pepernoten te maken, dus dat heb ik vandaag gedaan.

Het was een beetje last-minute allemaal. Slechte planning en niet goed voorbereid, waardoor dit artikel nu pas online komt. Maakt niet uit, het is nog steeds donderdag. Ik heb ze oprecht vanmiddag gemaakt en ze zijn nu net – twee minuten geleden – pas uit de oven gekomen.

Ik ga niet het hele recept stap voor stap uitleggen, dat staat compleet uitgelegd op het pak zelf. Ik ga het globaal uitleggen, om je een indruk te geven van hoe dat nou ook al weer ging. De laatste keer dat ik zelf pepernoten bakte was op de basisschool, in groep drie geloof ik.

Eerst is het de bedoeling dat je één mix (er zitten er twee in, waardoor je dus twee keer of met twee bakplaten pepernoten kan maken) in een kom gooit samen met twee eetlepels. Zelf heb ik uiteindelijk 3 eetlepels gedaan, omdat het absoluut geen deeg werd. Daarna is het uiteraard de bedoeling om het water en de mix te kneden.

Daarna is het simpelweg de bedoeling om het deeg uit te rollen. Je moet ongeveer een rol hebben van 40 centimeter, dan is het prima.

Daarna snijdt je de lange rol in 8 stukken van ieder 5 cm, die je ook weer in 7 stukken snijdt. Persoonlijk vond ik het ietwat lastig om uit die 8 rollen 7 stukken te halen, dus bij sommigen heb ik er 5 of 6 uit gehaald. Ook prima.

DSC_1119

Na ze 10 minuten in de oven gedaan te hebben, is dit het eindresultaat! Het hele huis ruikt nu lekker naar pepernoten, de geur is echt geweldig, haha. De volgende keer zou ik ze iets boller aan de bovenkant maken, waardoor het wat meer de vorm krijgt die een pepernoot normaal heeft, maar dit is natuurlijk ook prima.

Het is even wat lastig om alles op de verpakking goed te begrijpen, maar als je het eenmaal door hebt heb je ze ook zo gemaakt en is het hartstikke makkelijk, vooral omdat je alleen maar water nodig hebt. Ik vind het zeker een aanrader voor deze tijd van het jaar en ga het sowieso nog wel een keer maken!

Fijne avond! X

4 gedachtes over “Recept: Koopmans Kruidnoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s