Trend: Okergeel, legergroen en marsalarood

Goeiemorgen! Vooruit kijkend op de herfstvakantie heb ik deze week weer een lekker rustig weekje, en dus ook wat meer tijd voor mijn blog! Gister kwamen de jaarlijkse rampscenario’s ons weer tegemoet: de schoolfotograaf. Vroeger maakte ik me er nog wel is druk om, maar inmiddels vind ik het allemaal prima. Vandaag heb ik een kort dagje school, want ik ben om kwart voor 12 al weer uit. Anyhow, vandaag heb ik een kleurrijke trend voor jullie in petto, dus kijken jullie mee?

Het is nou eenmaal zo dat elk seizoen zijn eigen specifieke kleurenpalet heeft. In de lente is het zachtgeel en liefroze, in de zomer zie je veel blauw, en in de herfst komt het groen en rood weer terug. Wat je dit najaar veel ziet zijn de specifieke kleuren: oker/mosterdgeel, leger/mosgroen en bordeaux/marsalarood.

Geel header

Oker-/mosterdgeel

In feite doet geel je meer denken aan Pasen dan aan de regenachtige dagen rond oktober, maar toch is okergeel een kleur die je zelden in de lente ziet. Op het moment dat ik dit typ heb ik okergele nagellak op en een mosterdgele trui aan. De kleur an sich vind ik echt heel mooi en brengt je meteen in de herfststemming. Maar niet alleen in je kleding kun je deze geel verwerken, want ook in je interieur is het momenteel erg populair.

Groen header

Leger-/mosgroen

Dat je in dit najaar meer ‘natuurtrends’ ziet dan andere jaren mag inmiddels wel duidelijk wezen, maar de mosgroene kleuren zijn zowel heel leuk te combineren in je kleding, als in je interieur. De kleurtrend is eigenlijk gebaseerd vanuit de mosgroene bladeren die je rond deze tijd op de grond ziet dwarrelen, en die op diezelfde manier in je interieur verwerkt kunnen worden.

Rood header

Bordeaux-/marsalarood

Bordeauxrood kent iedereen inmiddels wel. Deze rode kleur is al vaker veel gezien, met name in de interieur. Een wat nieuwer begrip daarentegen is marsalarood, waar ik zelf nog nooit van gehoord had. Het is eigenlijk een soortgelijke kleur als bordeauxrood, maar heeft een ietwat bruinere tint bij zich. Persoonlijk vind ik deze kleur in je interieur het mooist als het is verwerkt in kleine details, en niet in grote hoeveelheden. Leuk feitje: buiten dat ik okergele nagels en een mosterdgele trui draag, heb ik er ook een marsalarode sjaal overheen. Of ik zin heb in de herfst..?

Deze kleuren zijn nét wat anders dan de cliché herfstkleuren, en toch even leuk. Ik vind het heerlijk als de natuur deze kleuren vertoont, dus dat wij ons daar een beetje op aanpassen vind ik ook helemaal niet erg.

Wat vinden jullie van deze najaarskleuren?

Liefs.

Een gedachte over “Trend: Okergeel, legergroen en marsalarood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s