Herfst of lente?

Header hoofd

Als je mij zou vragen wat mijn favoriete seizoen is, zou ik zonder twijfel antwoorden dat dat de herfst is. Toch is de lente ook wel fijn, in feite exact hetzelfde. Ik vraag me af: wat is er beter aan de herfst dan aan de lente? Of andersom?

Vaak wordt de lente sneller als favoriete seizoen gemarkeerd. Puur omdat dan het weer beter word, je weer zonder jas naar buiten kan en je weer middagen op het strand kan vertoeven. Automatisch gaan mensen daardoor de herfst naar beneden halen, maar in feite gebeurt in de herfst precies hetzelfde, maar dan omgekeerd.

In de lente bloeit alles weer op. Er komen weer bladeren aan de bomen, de bloemetjes komen uit en de vlinders dansen in het rond. Het is een voorstadium van de zomer. Koude drankjes, bruin bakken en de zomerkleding weer aan. Een half jaar later gebeurt exact hetzelfde. Alles bloeit weer op: de natuur wordt veel mooier, de vrolijke feestdagen staan voor de deur en iedereen loopt rond in zijn of haar knusse truien en dikke mutsen. Een voorbereiding op de winter, dus.

Header 2

Wat ik zo fijn vind aan de lente zijn de vrolijke vlindertjes en bloemen. De voorjaarszon komt weer door en iedereen is weer een stuk vrolijker. Hoewel het met het klimaat in Nederland nog niet veel anders gesteld is in de lente dan in de winter, worden de dagen toch enigzins zonniger. Maar wat de herfst mijn favoriete seizoen maakt, zijn alle gezellige dagen. Ik heb het al eerder genoemd, maar neem de dikke truien, leuke beanies (die nu geoorloofd gedragen kunnen worden), warme chocolademelk met een dot slagroom terwijl je je huiswerk maakt (wat nu ook geoorloofd gedronken kan worden) en natuurlijk de natuur die veranderd in een paradijs van kleurrijke bladeren.

Header

Ja, wat mij betreft zit er niet veel verschil tussen de lente en de herfst. Toch ben ik van mening dat je er een favoriet uit kunt kiezen. Geef mij maar de herfst. Geen probleem.

Wat hebben jullie liever? Lente, of herfst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s