Trend: the turtleneck

Header

1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt is de titel van de Trendy Tuesday iets gewijzigd. Ik vond die hoofdletters heel schreeuwend overkomen, en het werd een hele lange zin. Het blijft nog steeds elke week Trendy Tuesday, maar de titel is dus iets anders! Deze week heb ik een trend uit de seventies: de coltrui.

 De coltrui was toen ik klein was een behoorlijke rage, maar ook 40 jaar geleden droeg men dit al. Zelf vond ik er vroeger niet veel bijzonders aan, ik was er niet zo weg van. Jarenlang hebben we ze ook niet meer gezien, wat wat mij betreft ook geen probleem was. Kort geleden werd bekend gemaakt dat de coltrui dé trui word voor het najaar van 2015, wat even wennen was.

Lelijk vind ik het niet, absoluut niet. Ik had het alleen niet zien aankomen. In het begin was ik er nog wat schichtig over, maar ik ben inmiddels al om. Deze zomer zag je de topjes met col al veel voorbij komen, maar ik zie toch liever een col op een trui dan op een topje.

DSC_0007

De coltruien zijn op verschillende manieren te combineren. Je kunt er een simpele jeans onder aan trekken, maar kies je voor een oversized one dan staat een simpele legging leuk. In dit geval telt: hoe langer de trui, hoe beter. Als je kiest voor de normale formaat trui, dan is het misschien een leuk idee om er een houthakkersblouse onder aan te trekken, voor een nog meer herfst-achtig gevoel.

Persoonlijk vind ik outfit 5, 7 en 10 de leukste. De simpele, de herfst-achtige en de nonchalante.

Wat vinden jullie van de terugkerende coltrui?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s