4X Chalkboard paint DIY’s

FotorCreated3

Vroeger was het zo populair dat vrijwel alle kinderen in Nederland een krijtbord in hun bezit hadden en daar – als het even kon – het juffen en meester idee uit mee voerden. De laatste tijd zie je het volwassenen ook steeds vaker gebruiken, maar dan niet met het nabootsen van de basisschool. Je kunt er genoeg leuke dingen mee doen, dus kijk snel verder voor 4 simpele maar toch leuke DIY’s!

Chalkbook 
DSC_0138

DSC_0144

DSC_0183

Het is heel simpel: je knipt een mal uit in de vorm die jij graag wilt. Vervolgens plak je deze goed op het schrift en kun je de verf erop knallen. Let wel op dat je voorzichtig verft, anders ga je onder de mal door en dan bega je dezelfde fout als ik, oeps. Gelukkig heb ik het weten te corrigeren, haha.

De krijtbordstiften die je hierboven op de foto ziet zijn van de action en waren – correct me if I’m wrong – €0,99, heel cheap dus. Deze stiften gebruiken ze altijd op de menuborden bij restaurantjes. Helaas zijn deze stiften na gebruik niet meer afneembaar, waardoor ze er permanent op zitten. Wil je dit dus niet, raad ik je gewone krijtjes aan.

Photoframe

PicMonkey Collage

PicMonkey Collage2

Nog zo’n simpele, het fotolijstje. Haal het glas eruit, en verf deze. Vervolgens doe je het glas weer in het lijstje, en schrijf je er een tekst op. Excuseer me voor het belabberde handschrift, maar krijtjes zijn niet de beste schrijfmiddelen..

Chalk that vase

DSC_0165

DSC_0167

DSC_0199

Je kunt ervoor kiezen om de hele vaas te verven, maar het leek mij wel leuk om eerst een klein stukje te doen. Als ik het ooit zat ben, kan ik hem helemaal verven voor een ander effect. Afplakken met tape, en verven maar! Krijten, and you’re done!

Name board

PicMonkey Collage3

Afplakken met tape, verven, laten drogen en eraf halen. Kan het nog simpeler?

Welke DIY vinden jullie het leukst?

Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s