Dé reden waarom er bubbels in je nagellak zitten!

DSC_0003

Ik had het nog nooit eerder meegemaakt, of in elk geval: niet dat ik me kan herinneren: bubbels in je nagellak. Ik denk dat een aantal van jullie het wel zullen kennen, gek genoeg wist ik er dus niks van, ondanks dat ik veel met nagels en nagellak bezig ben. Toen ik laatst een lakje van Essie op mijn nagels deed, leek er niks aan de hand te zijn. Tot hij begon te drogen. Ineens kwamen er op alle nagels behoorlijk wat bubbeltjes, wat ik niet bepaald mooi vind. Buiten dat is het vervelend, je nagels zijn niet ‘glad’, zoals ze horen te zijn.

Na wat research op internet wist ik de reden voor deze bubbeltjes. Het is vrij simpel, en je zou het niet snel verwachten. Er word vaak aangeraden je nagellak wat te ‘masseren’ in je hand om de lak weer even door elkaar heen te mengen. Dit omdat hij misschien lang stil heeft gestaan en het minder goed gemengd is. Zelf deed en doe ik dit al-tijd. Standaard. En daar is ook niks mis mee, voor de duidelijkheid.

Zoals ik net al vertelde was de eerste keer dus bij Essie nagellak, en dit was tevens mijn eerste Essie nagellak ooit. Wat mij opviel was, dat als je hem bewoog, er iets heen en weer bewoog, dat hoor je duidelijk. Ik dacht dat dat zo hoorde, en op de een of andere manier heb ik het mezelf aangeleerd die nagellak te schudden voor gebruik. Dom!

Doordat jij met je nagellak schudt, ontstaat er lucht tussen de nagellak. Hierdoor onstaan er bij het lakken automatisch luchtbelletjes, de desbetreffende bubbels dus. Voortaan dus niet (meer) met je nagellak schudden, maar rustig tussen je handen laten rollen, ofwel, masseren.

Een gedachte over “Dé reden waarom er bubbels in je nagellak zitten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s