Back to School Part 3 ★ Planner & organization tips & diy’s

FotorCreated af

Plannen, het is een ware ramp. Je bent er goed in, of je bent het niet. Zelf heb ik het herkenbare probleem onder velen: wél goed kunnen plannen, maar het vervolgens zelden/niet uitvoeren. En het dan óók nog eens overzichtelijk en netjes houden. Op de middelbare school is goed kunnen plannen best wel belangrijk, en wat mij zelf al-tijd helpt is het plannen leuk maken! Een tijdje geleden werd natuurlijk iedereen overspoeld met dé tips voor een goede planning van Mascha, die ook zeker een aanrader is! Op Pinterest en youtube vond ik een aantal simpele tips en DIY’s die het plannen een stuk leuker maken! Let’s go!

DSC_0092

To do Board (DIY)

Deze Do it Yourself vond ik op Youtube, en hij is veel makkelijker dan dat hij eruit ziet. Het enige wat je nodig hebt is: één kleur washitape, gekleurd papier, een dikke stift en sticky notes.

DSC_0083

DSC_0087

Plak de Washitape in een rechthoek op het gekleurde vel papier, en schrijf groot ‘TO DO:’ in het midden van dat rechthoekje. Schrijf op de sticky notes wat je allemaal nog moet doen, en haal deze er weer af zodra je het gedaan hebt. Easy or easy?

PicMonkey Collage

Tabblad per hoofdstuk

Er zijn oneindig veel schriften te vinden met 4 tabbladen er in, zodat je vier vakken tegelijk in één schrift hebt. Ook handig, daar niet van, maar dit is óók heel fijn om mee te werken. Het schrift dat je hierboven ziet is mijn Maatschappijleer schrift van afgelopen jaar. Ik maakte heel vaak samenvattingen, omdat er zoveel onzin in het boek stond dat stukken korter samengevat kon worden. Na ieder hoofdstuk heb ik een nieuw tabblad ingevoegd, die je gewoon kunt kopen bij de HEMA en zo opgeplakt hebt.

DSC_0074

Aankomend jaar (examenjaar) is zoiets zeker een aanrader. Stel: je hebt 4 hoofdstukken behandeld in het jaar en daar heb je aan het einde van het jaar je examen over. Het is op deze manier super overzichtelijk om om de zoveel dagen een nieuw hoofdstuk te leren.

DSC_0077

Deskplanner

Deze planner is heel easy om op je bureau te leggen en voor de aankomende week al je to do’s op te schrijven. Boven in bijvoorbeeld wat huiselijkere to do’s, zoals je kamer opruimen. Onderin kun je per dag toetsen op schrijven, waardoor je precies weet wanneer je welke toets kunt verwachten.

DSC_0078

Mijn tip is om allerlei vrolijke kleurtjes te gebruiken om alles wat je af hebt af te strepen. Niet alleen bij de deskplanner, maar met alles. Het maakt alles zo veel vrolijker en leuker. Echt, als je álles afgevinkt hebt wat je moest doen, geeft dat zó’n goed gevoel. Echt.

DSC_0080

Rekbare boekenkaften

Oké, misschien is dit niet echt een planning of organization tip, maar hé, hij is wel handig! Niemand staat te springen om ál die boeken binnen een paar dagen te kaften, en dat is logisch. De rekbare boekenkaften waren daarom ook al heel lang handig: een paar jaar geleden gebruikte ik ze al. Maar ergens is het ook heel erg overzichtelijk in je tas, kast of kluisje.

DSC_0082

Op de bovenste foto zag je drie pakjes liggen, waarvan dit het rechter pakje is. Hierin zitten drie verschillende kleuren (as you can see). Als je een beetje goed bent in onthouden, kun je precies ‘aflezen’ welke kleur bij welk vak hoort. Er was bij de HEMA nog een ander pakje met drie andere kleuren, wat echt een uitkomst zou zijn als je 6 vakken hebt op school. Er zijn ook nog een aantal rekbare kaften met printje, wat ik ook wel erg tof vind. Makkelijk en overzichtelijk, en dat is wat we willen, toch?

Dat waren ze, vier simpele en toch hele handige tips & diy’s! Laat even weten in de reacties hoe jullie altijd een planning maken!

Liefs.

2 gedachtes over “Back to School Part 3 ★ Planner & organization tips & diy’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s