Do It Yourself: Tumblr inspired notebook

2 (3)

Het nieuwe schooljaar komt er aan, en ondanks dat ik een aparte Back To School serie op mijn blog doe, wou ik deze toch in een los artikel doen. Op Tumblr en Pinterest zie je dit zelfgemaakte notitieboekje vaak voorbij komen. Al heel lang wou ik deze ook maken, dus ik waagde mezelf aan de klus en ben begonnen. Kijk snel verder voor de DIY!

Ik geef eerlijk toe: het vergt enige tijd. Ik zal proberen jullie zo goed mogelijk uit te leggen hoe je dit zo mooi mogelijk krijgt, zodat het nog tumblr-waardig is. Je hebt nodig: Een paar tijdschriften, een schaar, dubbelzijdige plakkers en schriften. Wat ik bewust heb gedaan, is een kleurenthema in beide schriften maken. Leek me wel leuk, haha.

Stap 1: Knip een driehoekige mal uit. Het is een behoorlijke klus om uit te rekenen hoe groot deze mal moet worden. Zelf had ik er – volgens mij – een van vier breed en 4 hoog, maar dit heb ik eigenlijk niet specifiek onthouden.

Stap 2: Knip de driehoekjes uit met de mal erop. Zoek het aantal driehoekjes dat je nodig hebt voor je schrift.

Stap 3: Leg eerst de driehoeken op het schrift, om te kijken of je er 1) genoeg hebt, of het 2) past op het schrift en 3) in welke volgorde je ze wilt hebben voor het mooiste beeld.

Stap 4: Vervolgens plak je ze op met de dubbelzijdige plakkers.

2 (11)

Stap 5: Plak ze op en done!

Stap 6: Doe er wat transparante plakfolie overheen om te zorgen dat de driehoekjes niet los gaan of ombuigen.

2 (13)

En dat is het! Ze zien er redelijk tumblr toegankelijk uit toch? Ik vind ze echt tof geworden! Bij de blauwe versie heb ik aan de onderkant nog een randje washi tape geplakt, om het net iets mooier te maken.

Welke van de twee vinden jullie het leukst?

2 gedachtes over “Do It Yourself: Tumblr inspired notebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s