Back to School part 2 ★ 10 Life Hacks

Life Hacks, we kennen ze allemaal. Handige trucs om je leven makkelijker te maken. School kan behoorlijke stress momenten veroorzaken, en om deze een klein beetje te voorkomen heb ik voor jullie 10 Life Hacks opgezocht, die het schoolleven nét een tikkeltje makkelijker maken.

Dat ene lange getal, genaamd ‘Pi’ DSC_0037

Je zult het woord vast wel een keer gehoord hebben in een wiskunde les, maar er verder niet bij na gedacht hebben. Gelukkig zit er op onze lieve Casio rekenmachines een makkelijke knoppen combinatie om ‘Pi’ in te tikken, maar het getal is ook makkelijk te onthouden. Onthoudt deze zin: ‘May I have a large container of coffee”. Tel de letters van elk woord, en je hebt Pi (3.1415926). Easy, or nah?

DSC_0032

Theezakjes in je gymschoenen

Op Pinterest zag ik deze geweldige Life Hack: theezakjes in je (gym)schoenen. Ook al heb je geen stinkende schoenen, door theezakjes gaan ze heerlijk ruiken. Hoe gek of raar het ook klinkt, het werkt echt! Uiteraard niet vergeten ze eerst uit je schoenen te halen voor je ze gaat gebruiken.

evernote

Foto notities & Evernote

Ik heb er al meerdere mensen over gehoord en volgens mij is deze ook al redelijk bekend, foto’s maken van notities. Want waarom zou je een hele tekst van het schoolbord over schrijven, als je er net zo goed een foto van kunt maken? Bespaart je een hoop schrijfwerk, en al die losse blaadjes kun je in elk geval niet kwijt raken.

Tip: gebruik Evernote om al deze notities op te slaan en makkelijk weer terug te vinden. Je kunt ook je notities delen, met bijvoorbeeld je klas. Zo hoeft niet iedereen apart een foto te maken, maar maak je één groep aan en iedereen heeft de foto! De app is gratis voor zowel Android als iTunes.

Locker organizerDSC_0045

Bij de HEMA kwam ik laatst een Locker Organizer tegen: een klein bakje die je met behulp van magneten in je kluisje kunt hangen. Heel handig! Zelf heb ik er ook één aangeschaft. Ik ga er een mascara, make-up doekjes, wat pennen, potloden, geodriehoek en wat extra haarelastiekjes in leggen. Mocht je nou een keer je etui vergeten zijn, of je mascara uitgelopen is door de plensbui onderweg, dan heb je altijd je redding bij je!

Extra spullen in je kluisje

Deze is eigenlijk hetzelfde als de vorige, alleen was de Locker Organizer iets specifieker. Wat ik buiten de spulletjes die ik net vernoemde óók standaard in mijn kluisje heb zijn een extra deo, een haarborstel en een vest. Zo hoef je niet elke dag je deo en borstel mee te slepen. En stel: je hebt het koud en je hebt een topje met korte mouwen aan, dan heb je altijd een vest bij de hand. Oh, en voor de meiden die vaak met dit probleem dealen: mocht je ooit doorgelekt zijn, kan je het vest om je middel knopen. Of gewoon een extra joggingbroek in je kluisje leggen. En maandverband. Kleine tip.

DSC_0034App: Wunderlist

Huiswerk schrijven wij tegenwoordig niet meer op in een agenda, in elk geval, de meesten niet meer. Zelf heb ik afgelopen schooljaar toch weer een agenda gekocht, in de hoop mezelf aan te leren mijn huiswerk op te schrijven (wat trouwens niet echt geholpen heeft). Het kan namelijk nog wel eens gebeuren dat het huiswerk in magister verdwijnt vanwege een roosterwijziging, of dat een docent het huiswerk er gewoon niet in zet, maar je het wel moet maken. In dit geval kan Wunderlist je een handje helpen. Zodra een docent aan het einde van de les huiswerk op geeft, typ het dan heel snel in Wunderlist. Als het niet mogelijk is op dat moment je mobiel te bemachtigen, onthoudt het dan goed en typ het in zodra je het lokaal uit loopt. Zo heb je al je huiswerk bij elkaar en kun je niks vergeten. De app is gratis voor zowel Android als iTunes.

Ctrl + Backspace

Deze tip heb ik een aantal jaar geleden op typcursus geleerd. Stel: je moet last-minute je boekverslag maken en je hebt een zin helemaal verkeerd getypt of je wilt een hele zin weg halen. Doe dan niet moeilijk door 100 keer op ‘Backspace’ te klikken, maar klik een paar keer op Ctrl en Backspace tegelijk, stukken sneller, echt.

Ctrl + F

Als we dan toch bezig zijn met handige toetsenbord hacks: Ctrl + F kan je ook een eindje verder helpen. Als je een lang document door moet lezen en op zoek bent naar één specifiek woord, klik dan op Ctrl + F en typ het woord in dat je zoekt, that’s it. Is trouwens ook heel handig als je specifieke informatie op een Wikipedia pagina op zoekt!

Woordjesleren.nl

Je moet er maar van houden of tijd voor hebben: al die Engelse woordjes die je moet leren voor de toets die morgen al is, eerst allemaal invoeren in WRTS (ook handig hoor, weet je in elk geval zeker dat er geen spelfouten in zitten), om ze vervolgens nog eens te leren. In dat geval is woordjesleren.nl een site die de woorden al voor je ingevoerd heeft. Bij ons op school is deze site al redelijk bekend, maar misschien dat jij deze site nog niet kent. Check wel eerst even snel de lijst voor je hem gaat oefenen op fouten, want die kunnen daar ook in zitten en dan zou je het verkeerde leren, moet je ook niet willen. Stukken sneller is het in elk geval wel.

Elastomap

Dé tip als het gaat om losse blaadjes niet kwijt raken: stop alles in dezelfde elastomap. Je weet wel, zo’n mapje met een elastiekje erom heen. Je kunt er voor kiezen hem standaard in je schooltas te doen, of thuis te laten. Zelf laat ik hem altijd thuis, en bij het uitruimen van mijn tas die middag stop ik alle blaadjes die ik tegen kom daar in. Als je je dan opeens bedenkt dat je ergens een keer ooit een blaadje gekregen bent, en die nu nodig hebt, weet je bijna zeker dat hij in de map zit. Altijd fijn om niet meteen zo in de stress te raken voor niets ;).

5 gedachtes over “Back to School part 2 ★ 10 Life Hacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s