Back to School part 1 ★ DIY notebooks

FotorCreated2

Al sinds ik klein ben ben ik dol op notitieboekjes. Sinds klas 1 customize ik mijn schoolschriften en notitieboekjes al, zowel van binnen als buiten. Sinds een paar jaar volg ik ook een aantal Amerikaanse beautyguru’s, waarvan de Back To School vid’s nog altijd mijn favorieten zijn. Ook op Pinterest vind ik het tof om naar zulk soort dingen te kijken. De komende weken ga ik voor het eerst een Back To School serie op mijn blog doen, en vandaag deel 1!

Aankomend schooljaar ga ik naar klas 4, wat betekent dat dit mijn examenjaar zal worden. Om mijn examenjaar zo leuk mogelijk te maken heb ik allerlei verschillende DIY’s opgezocht die ik vandaag met jullie ga delen, want ze zijn naar mijn mening super tof. Heel veel schriften en spulletjes heb ik nog van afgelopen schooljaar, en die ga ik dit laatste jaar opmaken. Voor zover ik weet is alles nog te koop.

1.0

QUOTEBOOK

Om te beginnen dit simpele A4 schrift van de HEMA. Deze had ik nog van afgelopen jaar, en ik kocht hem simpel, in het geel. De zwarte washi tape aan de onder- en bovenkant heb ik er vorig jaar op gedaan, maar dat schrift heb ik niet gebruikt. Zonde om weg te gooien, dus gebruik ik hem dit jaar. De stempels en washi tapes komen ook van de HEMA. Wat ik heb gedaan is heel simpel: met de stempels een quote op de voorkant gestempeld, en aan de zijkant een blauwe washi tape er op gedaan. That’s it! Must do: er transparante plakfolie overheen plakken. Echt, dit had ik in eerst instantie niet gedaan, en dat ging dus mis. Doordat het schrift glanzend is, veeg je de inkt zo weer uit. Plak er daarom zeker plakfolie overheen om te voorkomen dat je inkt vegen op je schrift krijgt. Echt doen. Echt.

4

CUSTOMIZE WITH SELFMADE LABELS

Ook deze drie kleurrijke, vrolijke schriften kocht ik laatst bij de HEMA. Ik kan me niet herinneren dat ze deze voorgaande jaren hadden, in elk geval niet in deze kleuren. Op de schriften stond ‘NOTEBOOK RULED’, waar ik niet bepaald van gediend was, haha. Het leek mij leuk om hier iets over heen te plakken, waarna ik dacht: waarom zou ik er iets overheen plakken, om er vervolgens ergens lelijk in een hoekje mijn naam op te schrijven? Nee, ik combineer het gewoon. Wel zo makkelijk en leuk.

FotorCreated

Zo doe je het: ik kocht drie pakjes plakfolie (A5 formaat) bij de HEMA (surprise!), en tekende op de achterkant daarvan een vormpje. Natuurlijk wel uitgemeten, dat de tekst er niet onder uit zou komen. Deze vorm knipte ik uit, en plakte ik meteen op. De achterkant die overbleef daarvan (waar hij op plakte) gebruikte ik als mal voor de plakfolie dáár weer boven op. Ik tekende dezelfde vorm erin, en knipte deze uit. De mal legde ik vanzelfsprekend op de plakfolie en knipte deze ook uit. Ik plakte hem erop, en klaar! Je kunt nu je naam erop schrijven, met eventueel het vak en je klas. Stukken beter dan de tekst die er eerst op stond, toch?

3 (3)

MATHESTRIPES

Dit wiskunde schrift, tevens óók van de HEMA was voorzien van de tekst ’10 MM 10 MM 10 MM’. Hartstikke handig om zo op het eerste gezicht te zien, aangezien je van school doorkrijgt een 10 millimeter hokjes schrift voor wiskunde aan te schaffen, maar heel mooi ziet het er niet echt uit. Uit de drie pakjes plakfolie die ik had aangeschaft zat onder andere deze blauw met witte stippen sticker, die ik precies helemaal gebruikt heb. Een beetje opmeten, knippen en na het opplakken ziet je schrift er een stuk beter uit. Top!

5 (3)

COMPLETELY TRANSFORMATION

Kun jij nog zien hoe dit schrift er hiervoor uit zag? Ik niet. Hiervoor was dit het onderstaande schrift. De washi tape en etiketten die er op zitten had ik er vorig jaar al op geplakt, maar ook deze schriften had ik niet gebruikt. Op zowel de linker als de rechter heb ik één heel vel plakfolie op geplakt. Omdat de plakfolie net niet zo breed was als het schrift is, heb ik de overige ruimte opgevuld met glitter washi tape. And it’s done!

5 (1)

Vóór het customizen van de laatste DIY.

Welk notitieboekje vinden jullie het leukst geworden?

2 gedachtes over “Back to School part 1 ★ DIY notebooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s